Sunday, 15 September 2013

:: R@g@M si "ABUN" ::

ASSALAMUALAIKUM.....

agak lama dah tak mengupdate blog nie. habuk da blapis2. al-maklumla sibuk kn..(sibuk la sangat) hahaha..bia la pape pun. dikala otak ngah serabut ni lebih baik aku mlayan kerenah anak2ku. lupe masalah jap...:)

ABUN aku ni unik sikit. die xd la sempurna cm kucg len. mate buta sebelah..bfungsi sebelah je..nafas pun bunyi pelik..emm..bia la kan..buta2 pun tetap comel sbb idung cm aku.hahaha..jage die pun xbanyak masalah.. cepat ikut lau org ajar pape..p ad lagi y lebih unik.. ABUN ni suke sangkut dagu..xkire la kt mane2 pun.asal leh sangkut je die sangkut..hahaha nk tgk???..jom kite tgk same2...:)






 






ad lagi gambor2 nye..xlarat da nk mengupload.. y ni pun cukup la kn..
len kali la plak ye...ok..wasalam...:)

Friday, 12 April 2013

:: Ik@n B@k@r K@mPuNg $tyLe ::


ASSALAMUALAIKUM...

Sisa cuti mid sem berbaki 2 hari je lagi, pejam celik pejam celik kejap je da seminggu. assgmnt betimbun ag xsiap tapi sempat ag berbakor ikan...hahahahaha...bukan susah pun kan wt ikan bakar. senang je. nk wt "colek" (tak thu nk translate ap) ikan pun senang campak2 ramuan, gaul2 trus leh makan..senang kan. cume ad resepi masing2..meh aku nk kongsi resepi aku sikit...hehehehehe...



Langkah Pertama : sediakan bahan-bahan

bara api


ikan y da d basuh bersih
"colek"
lada, asam jawa, belacan, kicap dan gula

















Langkah Kedua : bakar ikan

Langkah Ketiga : proses wt "colek"





  • bancuh asam jawa dan tumbuk lada hingga lumat




  • masukkan belacan. suka ati nak masukkan banyak mane..ikut citarasa masing-masing. aku suke belacan. so, aku masukkan belacan sebesar penumbuk...over plak...hahahaha





  •  pas 2 masukkan plak gula. secukup rasa gak.











  • tumbuk sehingga lumat dan sebati lada, belacan dan gula.












  •  langkah terakhir masukan asam jawa y telah dibancuh dan campurkan dengan kicap






                                                                               


  • gaul hingga sebati                                                                           










Langkah Keempat : Hidang untuk d makan


senang je kan. xd alasan kate xpandai. budak tadika pun boleh buat. y kate xpandai tu bukan xpandai sebenarnye... tapi P_ _ _ _ _ _ ...... lu pikir la sendiri...hahahahaha...





Tuesday, 5 February 2013

"si dia"


Tanggal 29 Januari 2013 sampai la “si dia” y ditunggu2 setelah berkurun abad...latar belakang ahli rombongan dirahsiakan…wik2….^_^…

“Si dia” pada mulanya sgt pemalu.....selepas 3 hari 2 malam..perangainya da mula berubah…hakikat sebenarnya bukan macam first time “dia” sampai..dari pemalu bertukar pada y selamber..setiap pelusuk rumah aku “dia” jelajah..


Nak tahu sape “si dia”???????


:::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::~~~ penat la taip...::::::::::::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
~~~ tol ke nak thu???...xpenat ke page down????
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
~~~~pnat???????????????...:)










Jeng..jeng..jeng….^_^…


























Nie die….
KIKI name diberi...


hari pertama

hari kedua

hari ketiga



::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::


selepas seminggu....inilah hasilnye...^_^





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...