Monday, 13 January 2014

~:: Kisah Hidup Student ::~

Selamat malam semua. Alhamdulillah masih dipanjang kan umo untuk merapu lagi disini..hehehe...disini aku nak citer la sikit saki baki sebagai seorang student. gembira ada sedih pun ad bile da hbis exam ni..gembira sekita, pastu menanti debaran result plak, pastu pikir nk sambung stdy ke nk kije ke nak "KAWIN" ke..CAPLOCK sikit kawin tu..kasi jelas sikit..hahaha..banyak kenangan zaman study ni, nk cter satu persatu cam panjang plak..orang pun mesti boring nak bacenye..aku ni suka bjalan..pantang ad mase free + ad isi lam poket..trus gerak..xkisah la g mne2 pun..tman setia bjalan mestilah nadiah, malia ngn k.wana..satu kepala kan...kaki bjalan..lpas ni xdpat da la bjalan ngn diorang..masing-masing dengan hala tuju diorang. xkisah la, asal diorang xlupa aku..sweet tak kat situ..hahaha...malas la nk merepek nye. mata pun da ngantuk ni...tgk la gambar sepanjang kami bersama 2010-2014 sebagai tontonan anda-anda semua...NITE...^_^



eh2...skeping je ad..lupe plak gmbr ad lam laptop lain..maap la yer..len kali la upload..bila mata da ngantuk..apa pun xbole.... :)

Sunday, 15 September 2013

:: R@g@M si "ABUN" ::

ASSALAMUALAIKUM.....

agak lama dah tak mengupdate blog nie. habuk da blapis2. al-maklumla sibuk kn..(sibuk la sangat) hahaha..bia la pape pun. dikala otak ngah serabut ni lebih baik aku mlayan kerenah anak2ku. lupe masalah jap...:)

ABUN aku ni unik sikit. die xd la sempurna cm kucg len. mate buta sebelah..bfungsi sebelah je..nafas pun bunyi pelik..emm..bia la kan..buta2 pun tetap comel sbb idung cm aku.hahaha..jage die pun xbanyak masalah.. cepat ikut lau org ajar pape..p ad lagi y lebih unik.. ABUN ni suke sangkut dagu..xkire la kt mane2 pun.asal leh sangkut je die sangkut..hahaha nk tgk???..jom kite tgk same2...:)






 






ad lagi gambor2 nye..xlarat da nk mengupload.. y ni pun cukup la kn..
len kali la plak ye...ok..wasalam...:)

Friday, 12 April 2013

:: Ik@n B@k@r K@mPuNg $tyLe ::


ASSALAMUALAIKUM...

Sisa cuti mid sem berbaki 2 hari je lagi, pejam celik pejam celik kejap je da seminggu. assgmnt betimbun ag xsiap tapi sempat ag berbakor ikan...hahahahaha...bukan susah pun kan wt ikan bakar. senang je. nk wt "colek" (tak thu nk translate ap) ikan pun senang campak2 ramuan, gaul2 trus leh makan..senang kan. cume ad resepi masing2..meh aku nk kongsi resepi aku sikit...hehehehehe...



Langkah Pertama : sediakan bahan-bahan

bara api


ikan y da d basuh bersih
"colek"
lada, asam jawa, belacan, kicap dan gula

















Langkah Kedua : bakar ikan

Langkah Ketiga : proses wt "colek"





  • bancuh asam jawa dan tumbuk lada hingga lumat




  • masukkan belacan. suka ati nak masukkan banyak mane..ikut citarasa masing-masing. aku suke belacan. so, aku masukkan belacan sebesar penumbuk...over plak...hahahaha





  •  pas 2 masukkan plak gula. secukup rasa gak.











  • tumbuk sehingga lumat dan sebati lada, belacan dan gula.












  •  langkah terakhir masukan asam jawa y telah dibancuh dan campurkan dengan kicap






                                                                               


  • gaul hingga sebati                                                                           










Langkah Keempat : Hidang untuk d makan


senang je kan. xd alasan kate xpandai. budak tadika pun boleh buat. y kate xpandai tu bukan xpandai sebenarnye... tapi P_ _ _ _ _ _ ...... lu pikir la sendiri...hahahahaha...





Tuesday, 5 February 2013

"si dia"


Tanggal 29 Januari 2013 sampai la “si dia” y ditunggu2 setelah berkurun abad...latar belakang ahli rombongan dirahsiakan…wik2….^_^…

“Si dia” pada mulanya sgt pemalu.....selepas 3 hari 2 malam..perangainya da mula berubah…hakikat sebenarnya bukan macam first time “dia” sampai..dari pemalu bertukar pada y selamber..setiap pelusuk rumah aku “dia” jelajah..


Nak tahu sape “si dia”???????


:::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::~~~ penat la taip...::::::::::::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
~~~ tol ke nak thu???...xpenat ke page down????
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
~~~~pnat???????????????...:)










Jeng..jeng..jeng….^_^…


























Nie die….
KIKI name diberi...


hari pertama

hari kedua

hari ketiga



::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::


selepas seminggu....inilah hasilnye...^_^





Saturday, 1 December 2012

~ Reh@t $EkEt!k@ F!k!r SEjeN@k~

"Salam pagi ujung minggu yang indah....terima kasih ya TUHAN kerana diberi kesempatan lagi menikmati keindahan ciptaanMu untuk hari ini....di kesempatan ASSIGNMENT yang banyak nie...luangkan la sikit mase untuk mengingatiNya.."


-berbunga-bunga plak ayat
...hahahahaha...tapi itu la hakikatnya y perlu kite lakukan...xmo la stress2 wt asgmnt.......aku pun stress gak wt asgmnt..tipu la kan lau kate xstress...p rilex je..."lam ati TUHAN je tahu"...hahaha..y penting sabar n jangan lupe solat..:)


sesungguhnya saat yang paling indah adalah ketika di alam persekolahan n universiti....







saat cm 2 xkn dapat kite rase kt tempat lain..maybe alam pekerjaan jauh lebih mencabar...so...sambutlah asgmnt dengan hati yang terbuka..hahahaha,,,budjet je lebih....


as conclusion......good luck..nak senang bukan mudah n nk mudah bukan senang......

..........Renung2kan dan Selamat Beramal...:)..........




Friday, 12 October 2012

~:: boboy ::~










Setelah sekian lama menanti..lahirkan seorang bayi yang diberi

 nama MUHAMMAD LUQMAN ALEEF.. setiap 

perkembangan ALEEF dinanti dan disambut dengan

 kegembiraan…al-maklumla…adik sume da besar... Senyuman

 pertama yang sebenar adalah satu-satu pencapaian ALEEF

 yang menyeronokkan…aku y bukan parentnya pulak y

 exited……J…..xp la…amek berkat kan org kate…hahahaha…

eh..mlas la nak menaip..otak beku sbb ujan..so xlh nk berfikir…..tgk

 pic je erk…..:)



...selepas 1 bulan...

...selepas 2 bulan...


...selepas 6 bulan...


...selepas 8 bulan...






Setelah berbulan-bulan…ini la hasilnya sekarang….:)

dr tidak berambut berubah berambut...kalah rambut papa 2...hehehehe...













...perangai baru??? tdo niarap lam buai...


...ni y latest kot,rambut semakin pnjg la abg aleef...cover rambut papa ke????...







Sunday, 1 July 2012

~.....menarik.....~

Dinasihatkan  pada yang lemah semangat jgn tgk ye…post nie hanya untuk org yang kuat semangat je………..hehehehe…
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::








Menarik kan……. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...